Poperinge
Brugge
op 9/9/2017
In het najaar wil de stad Poperinge de Chinese arbeiders herdenken die als Chinese Labour Corps het zware en lugubere werk tijdens WO I hebben opgeknapt.

In de lente van 1919 bevonden zich rond Poperinge niet minder dan 24 compagnieën, dus 12.000 man. De arbeiders werden ingezet bij de opruiming van het slagveld en het begraven van de doden. Ze werkten er in dienst van het Franse en Britse leger. Op 15 november 1917 werd hun kamp gebombardeerd door de Duitsers; daarbij kwamen 13 Chinezen om.

De fototento ‘Vive Labeur’ vertelt over de Chinese inbreng tijdens WO I.

In de namiddag bezoeken we Talbot House, oorspronkelijk de woning van een welgestelde hophandelaars-familie werd in 1915 - na een bominslag die het gezin aanzette om te vertrekken - verhuurd aan de 6de divisie van het Britse leger. Er kwam een ‘gedistingeerde’ soldatenclub die moest dienen als alternatief voor het nogal dubieuze uitgaansleven in de stad.

En een bezoek aan Lijssenthoek Military Cemetery. Is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Belgische stad Poperinge.

DATUM

zaterdag 9 september 2017. Verdere info volgt.

INFO

VF Brugge, Andrée Desmet, 050/35.94.39 - j.ducazu@scarlet.be.

Voor bijkomende informatie en vragen: