Dirk Braekman
op 23/6/2017 - 25/6/2017
Programma:
Eén ding wou de jonge Dirk Braeckman nooit worden: fotograaf. Neen, dan liever de discretie van een schilder, experimenterend in de stilte van zijn atelier.

Het zou anders lopen, al blijft Braeckman altijd ver weg van de traditionele documentaire- en reportagefotografie. Hij ging studeren aan de Gentse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en koos er voor fotografie én schilderkunst. Hij was er dan ook een buitenbeentje, volgens klasgenoot en latere zakenpartner Carl De Keyzer.

Uiteindelijk koos hij voor de camera, maar de invloed van zijn andere studie is nog steeds erg duidelijk. Zijn werk bestaat uit vaak grote en op mat papier afgedrukte beelden. De combinatie van de compositie, kleur en textuur van Braeckmans foto’s doen denken aan schilderijen.

Ook kenmerkend voor zijn werk is de grijs-zwarte toon. Door kleur te verbannen, wil Braeckman vermijden dat het beeld te leesbaar wordt, te gemakkelijk, te duidelijk. Toeschouwers moeten zo actief op zoek gaan naar de pure kern van het beeld, ondanks de visuele obstakels en blinde vlekken.

DATUM

weekend van 23 tot en met 25 juni 2017 in de leegstaande woning van de firma Guy Reniers, Kerkstraat 4 te Waarschoot.

INFO

AVF roode oogjes, Annemie De Vos, annemie.de.vos@gmail.com

Georganiseerd door:
Roode Oogjes
Locatie:
Firma Guy Reyniers
Kerkstraat 4
9950 WAARSCHOOT