Een transhumane ethiek : naar een verbeterde mensheid ?
op 9/11/2017
Programma:
Prof. dr. Charles Susanne, antropoloog en geneticus aan de Vrije Universiteit Brussel, geeft een lezing over de ethiek omtrent technologieën en regeneratieve geneeskunde die het menselijk leven verlengen.

Een leven van oneindige duur: utopie of nachtmerrie? Wat vaststaat, is dat de levensverwachting nog steeds toeneemt onder invloed van nieuwe technologieën en regeneratieve geneeskunde.

Leidt de kunstmatige toename van het menselijk prestatievermogen tot een verbeterde mens? Reflectie hierover dringt zich op; technologische veranderingen, evenals hun industriële toepassingen, volgen elkaar in een steeds hoger tempo op.

De nanotechnologie, biotechnologie, kunstmatige intelligentie en cognitieve wetenschappen versterken elkaar wederzijds. Dit leidt tot een convergentie met radicale metamorfosen, waarvan de implantatie van geheugen in de hersenen een voorbeeld is.

Na de lezing, beantwoordt de spreker al uw vragen!!

In samenwerking met UPV-Westkust.

DATUM

donderdag 9 november 2017 om 14.30u in Vrijzinnig Huis, Galloperstraat 48 in Koksijde. Inkom leden: 3 euro - niet-leden: 5 euro (koffie inbegrepen).

INFO

VF Koksijde, Marc Mortier - 0475/97 21 98 - marc-mortier@telenet.be.

Georganiseerd door:
Koksijde
Locatie:
Vrijzinnig Huis Koksijde
Galloperstraat 48
8670 KOKSIJDE