Erfgoedbibliotheek H. Conscience
op 7/10/2017
Programma:
We brengen een uniek begeleid bezoek aan een culturele parel, nl. de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience met haar fantastisch mooie Nottebohmzaal.

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is gelegen aan het gelijknamige plein in de onmiddellijke omgeving van de kathedraal. Op de gevel prijkt het borstbeeld van de beroemde ‘volksschrijver’. De bibliotheek is dé schatkamer voor wie info zoekt over de Nederlandse letterkunde en de cultuurgeschiedenis van Vlaanderen. De bib heeft meer dan één miljoen volumes waaronder 40.000 drukken van vóór 1830. Dat alles neemt 35 km gevulde boekenplanken in beslag.

Na de lunch in reiscafé ‘Via Via’ gaan we met de tram naar de Stadsbrouwerij De Koninck, sinds 1833 een Antwerps icoon. De Koninck staat voor het beroemde ‘Bolleke’, Triple d’Anvers en sinds kort ook voor de creatie ‘Wild Jo’.

DATUM

zaterdag 7 oktober 2017 om 08.10u in de hal van het station Brugge. (trein van 8.26u). Deelnameprijs: 18 euro (leden) / 20 euro (niet-leden). Inschrijven enkel via email en dit voor 20 september. Max deelnemers: 15.

INFO

VF Brugge, Andrée Desmet - j.ducazu@scarlet.be.

Georganiseerd door:
Brugge
Locatie:
H. Consciencebibliotheek
H. Conscienceplein
2000 ANTWERPEN