Bib voor iedereen
op 19/1/2018 11u00 - 12u00
Programma:
Vermeylenfonds is partner van de campagne ‘bibvooriedereen’. Wij roepen op om op vrijdag 19 januari om 11u een mensenketting te vormen. De bibliotheekgebouwen worden letterlijk omarmd door bibliotheekgebruikers en sympathisanten. Daarmee start de campagne #bibvooriedereen, die nog tot 23 april handtekeningen verzamelt onder het bibliotheekcharter. De ondertekenaars willen toekomstige gemeentebesturen duidelijk maken dat een goed werkende openbare bibliotheek onmisbaar is. De bibliotheek is en blijft een basisdienst waar elke burger recht op heeft.

Teken het charter op www.bibvooriedereen.be Waarom? Sinds 2016 zijn gemeentes niet meer verplicht om een bibliotheek in te richten. Elke gemeente beslist nu autonoom of en hoeveel ze investeert in de lokale bibliotheek. Een bibliotheek voor iedereen is dus lang niet meer zo vanzelfsprekend. Ook voor de afschaffing van de bibliotheekplicht werd er al flink bespaard op bibliotheken. De collectiebudgetten daalden tussen 2009 en 2015 met 2,6 miljoen euro (een daling van 10%) en in dezelfde periode verdwenen er meer dan 130 voltijds e banen in de sector.

Laat van je horen en steun de campagne van VVBAD. www.bibvooriedereen.be. 

Het Vermeylenfonds dankt je alvast voor je steun.

DATUM

vrijdag 19 januari 2018 om 11.00u aan één van volgende bibs: Brussel (Muntpunt), Gent (De Krook), Lanaken, Sint-Pieters-Leeuw, Turnhout en Wevelgem.

INFO

chantal@vermeylenfonds.be

Georganiseerd door:
AVF nationaal
Voor bijkomende informatie en vragen: