Onze Congo/Jullie Kongo - vernissage
op 13/3/2018 19u00 - 21u00
Programma:
Het verschil tussen wat er is gebeurd....en wat men ons heeft verteld!

Tentoonstellingsproject + film + Videotoren + archief + Air-play wall.

Een project dat toont hoe propaganda onze beeldvorming beïnvloedt.

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zondag en maandag.

Op 14 maart om 14u: de boekvoorstelling ‘Wanneer spreken we over kolonisatie/Quand on parle de la colonisation’ door Faassen/Verdijk. De eerste vertaling in het Nederlands van een aantal bijdragen van Congolese historici, werkzaam in Congo zelf: de professoren Kiangu, Dibwe dia Mwembu, Mabiala Mantuba Ngoma, Mutamba Makombo, en Sabakinu Kivilu. Prof. Idesbald Goddeeris ( prof. Colonial History KULeuven) geeft aansluitend een lezing.

Op 21 maart om 14u: voorstelling van de film "Bienvenue à Marly-Gomont" naar aanleiding van de dag van het anti-racisme. Het verhaal van een Congolese huisarts die in een klein Frans dorpje terechtkomt om daar een praktijk op te zetten. Gevolg: een heleboel humoristische en tragische situaties: racisme is een vreemd ding! ( Film dankzij Afrika Filmfestival) Om 16u trekken we naar het Leuvens stadhuis waar de stad officieel toetreedt tot ECCAR: de Europese Coalitie van steden tegen Racisme.

Finissage op 6 april om 14u met lezing 'Afrikaanse vrouwen vertellen'. Samen met Hand in Hand brengen we een aantal Afrikaanse vrouwen in de praatstoel bij Stella Okemwa.

Verenigingen en scholen kunnen ook buiten deze uren een aanvraag doen voor een rondleiding. Opgeleide gidsen zijn aanwezig.

I.s.m. de stad Leuven en de Bibliotheek.

DATUM

dinsdag 13 maart 2018 om 19.00u vernissage in de foyer van de Bib Tweebronnen, Diestsestraat of Rijschoolstraat in Leuven.

INFO

AVF Leuven, vionawestra@kankan.be, coördinator project of Christel.verbraeken@leuven.be (bib).

Georganiseerd door:
Leuven
Locatie:
Bib Tweebronnen
Diestsestraat
3000 LEUVEN
Voor bijkomende informatie en vragen: