La Protesta - BOZAR
op 6/3/2019
Programma:

Als de lente in zicht is, gooit BOZAR de deuren open voor de Spaanse zon. Deze editie van het Bruselas Flamenco Festival is opgezet rond vijf thema’s: protestliederen (‘La Protesta’), Belgische flamenco-artiesten (‘Los Nuestros’), vrouwen (‘Día Internacional de la Mujer’), flamencofamilies (‘Dinastías Flamencas’) en kinderen (‘Dia Familiar’). Op de eerste dag komt de sociaal-geëngageerde kant van de flamenco aan bod met een eerbetoon aan de dichters Miguel Hernández, Rafael Alberti en Francisco Moreno Galván. Deze drie culturele iconen uit twee generaties belichamen de strijd tegen het fascisme en de Franco-dictatuur. Op de derde dag, de Internationale Vrouwendag, staat de ster van de flamencodans Rafaela Carrasco met een “all women cast” in BOZAR, tot de spectaculaire lichtregie toe.

La Protesta

Op de eerste dag van het Bruselas Flamenco festival komt de sociaal-geëngageerde kant van de flamenco aan bod, bij monde van de dichters Miguel Hernàndez, Rafael Alberti en Francisco Moreno Galvàn. Deze drie culturele iconen uit twee generaties belichamen de strijd tegen het fascisme en de Franco-dictatuur.

Rocío Márquez, Juan Pinilla en Ana Ramírez ‘La Yiya’ (zang), Manuel Herrera (gitaar) en David Pérez (dans) maken hun weerspannige poëzie springlevend en eigentijds. Francisco Moreno Galván was trouwens een veelzijdig artiest én de maker van prachtige flamencoaffiches. Zijn creaties maken deel uit van de permanente collectie van het Museum voor Hedendaagse Kunst in La Puebla de Cazalla, en kan je tijdens het Bruselas Flamenco Festival bewonderen in het Paleis voor Schone Kunsten.

DATUM

woensdag 6 maart 2019 om 20.00u in zaal M van Bozar

INFO

10 gratis duo- tickets te verkrijgen - mail naar caroline@vermeylenfonds.be

20% korting op alle tickets van alle voorstellingen tijdens het festival – de korting geldt alleen voor tickets die online via de Bozar-website besteld worden – Je krijgt hiervoor een promotiecode – de korting is geldig tot EIND februari!

Georganiseerd door:
AVF nationaal
Locatie:
Bozar
Ravensteinstraat 23
1000 BRUSSEL