Nacida Sombra - BOZAR
op 8/3/2019
Programma:

Als de lente in zicht is, gooit BOZAR de deuren open voor de Spaanse zon. Deze editie van het Bruselas Flamenco Festival is opgezet rond vijf thema’s: protestliederen (‘La Protesta’), Belgische flamenco-artiesten (‘Los Nuestros’), vrouwen (‘Día Internacional de la Mujer’), flamencofamilies (‘Dinastías Flamencas’) en kinderen (‘Dia Familiar’). Op de eerste dag komt de sociaal-geëngageerde kant van de flamenco aan bod met een eerbetoon aan de dichters Miguel Hernández, Rafael Alberti en Francisco Moreno Galván. Deze drie culturele iconen uit twee generaties belichamen de strijd tegen het fascisme en de Franco-dictatuur. Op de derde dag, de Internationale Vrouwendag, staat de ster van de flamencodans Rafaela Carrasco met een “all women cast” in BOZAR, tot de spectaculaire lichtregie toe.

Nacida Sombra

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag brengt de beroemde danseres en choreografe Rafaela Carrasco haar nieuwste creatie. Nacida Sombra (‘Geboren uit de schaduw’) knoopt subtiel maar vastberaden aan bij de flamencodans, de zang en de poëzie van vier vrouwen uit het Spaanse gouden tijdperk (16e en 17e eeuw): Theresia van Ávila, María de Zayas, María Calderón en Juana Inés de la Cruz. Of ze nu de inquisitie betwistten in hun schrijfsels, op puriteinse tenen trapten met hun passionele dansen, het onrecht tegen vrouwen aanklaagden of toegang tot onderwijs eisten … de vier figuren uit het verleden en hun immer brandend actuele strijd krijgen opnieuw gestalte op de planken. Op het ritme van de vier fasen in de maancyclus, in een ballet tussen schaduw en licht, dompelt Nacida Sombra ons onder in de wereld van de vier artiestes om de verbluffende kracht van hun werk bloot te leggen.

DATUM

vrijdag 8 maart 2019 om 20.30u in HLB zaal van Bozar

INFO

10 gratis duo- tickets te verkrijgen - mail naar caroline@vermeylenfonds.be

20% korting op alle tickets van alle voorstellingen tijdens het festival – de korting geldt alleen voor tickets die online via de Bozar-website besteld worden – Je krijgt hiervoor een promotiecode – de korting is geldig tot EIND februari!

Georganiseerd door:
AVF nationaal
Locatie:
Bozar
Ravensteinstraat 23
1000 BRUSSEL