Calle de Mis Sueños - BOZAR
op 9/3/2019
Programma:

Als de lente in zicht is, gooit BOZAR de deuren open voor de Spaanse zon. Deze editie van het Bruselas Flamenco Festival is opgezet rond vijf thema’s: protestliederen (‘La Protesta’), Belgische flamenco-artiesten (‘Los Nuestros’), vrouwen (‘Día Internacional de la Mujer’), flamencofamilies (‘Dinastías Flamencas’) en kinderen (‘Dia Familiar’). Op de eerste dag komt de sociaal-geëngageerde kant van de flamenco aan bod met een eerbetoon aan de dichters Miguel Hernández, Rafael Alberti en Francisco Moreno Galván. Deze drie culturele iconen uit twee generaties belichamen de strijd tegen het fascisme en de Franco-dictatuur. Op de derde dag, de Internationale Vrouwendag, staat de ster van de flamencodans Rafaela Carrasco met een “all women cast” in BOZAR, tot de spectaculaire lichtregie toe.

Calle de Mis Sueños

Joaquín Grilo werd geboren in Jerez de la Frontera, de bakermat van de flamenco. Al op zeer jonge leeftijd kwam hij in aanraking met het neusje van de zalm van de Andaloesische dans. Als pupil van flamencomeesters Fernando Belmonte en Paco del Rio zette hij reeds op achtjarige leeftijd zijn eerste stappen op het podium en werd hij al snel de voornaamste danser van het jeugdballet van het Jerez Belmonte-gezelschap. Op zijn vijftiende voerde zijn internationale carrière hem naar Barcelona en vervolgens Madrid, waar hij in het gezelschap van de grootste artiesten optrad. De internationale erkenning bleef niet lang uit: Joaquín Grilo reisde de wereld af met toonaangevende figuren als Cristobal Reyes en Lola Greco. Bovendien trad hij geregeld op met gitaarlegende Paco de Lucía, een samenwerking die in 1994 het licht zag. Met zijn gepassioneerde en immer elegante bewegingen brengt Joaquín Grilo een ode aan de flamenco in zijn puurste vorm. Zijn creaties baden in schoonheid en eenvoud, en prikkelen onze diepste gevoelens in een buitengewoon intens visueel en muzikaal spektakel.

DATUM

zaterdag 9 maart 2019 om 20.30u in HLB zaal van Bozar

INFO

10 gratis duo- tickets te verkrijgen - mail naar caroline@vermeylenfonds.be

20% korting op alle tickets van alle voorstellingen tijdens het festival – de korting geldt alleen voor tickets die online via de Bozar-website besteld worden – Je krijgt hiervoor een promotiecode – de korting is geldig tot EIND februari!

Georganiseerd door:
AVF nationaal
Locatie:
Bozar
Ravensteinstraat 23
1000 BRUSSEL