Dag van de Maakbare Mens
op 12/10/2019 14u00 - 18u00
Programma:

Presentator

Gastheer Chokri Ben Chikha gidst ons op eigenzinnige wijze door de dag. Hij is acteur, regisseur, theatermaker en bestuurslid bij De Maakbare Mens

Programma

Waarom we onze genen moeten verbeteren.

Katrien Devolder in gesprek met Julian Savulescu

De Australische gerenommeerde filosoof Julian Savulescu en bio-ethica Katrien Devolder zijn beiden actief aan de prestigieuze University of Oxford. Savulescu is bekend om zijn progressieve en controversiële idee dat wij het beste kind moeten selecteren uit de mogelijke kinderen die we kunnen hebben. Een standpunt met verregaande gevolgen, zoals de morele plicht om onze kinderen genetisch te verbeteren.

Hoe dominant zijn onze genen?

Een gesprek over de ingewikkelde relatie tussen genen en omgeving. Met Gert Matthijs, Kristien Hens, Leen De Vreese en Geerdt Magiels

We graven dieper en onderzoeken hoe belangrijk kennis over ons DNA is. Vertellen onze genen echt zo veel over onszelf en voorspellen ze onze toekomst? Onderschatten we het belang van omgeving en opvoeding? Geneticus Gert Matthijs, bio-ethica Kristien Hens en wetenschapsfilosofe Leen De Vreese gaan met elkaar in debat onder de deskundige begeleiding van wetenschapsauteur Geerdt Magiels.

Crispr, nipt, pgd,… waar gaan we naartoe?

Hetty Helsmoortel legt het uit aan Wouter Deprez

Wetenschapscommunicator, kankeronderzoekster en laureate van de Prijs De Maakbare Mens 2018 Hetty Helsmoortel zet de puntjes op de i en legt uit hoe ver we staan. Moeten we bang zijn van genetische tests, screenings, therapieën en wijzigingen? Nieuwsgierige leek Wouter Deprez overstelpt haar met al zijn vragen en bezorgdheden en leidt je mee in de wereld van ons DNA.

Koop tickets

standaardtarief: €15

kortingstarief – 26 en 65+: €9

UiTPAS voor verhoogde tegemoetkoming, leefloon of schuldbemiddeling (enkel Gentenaars): €3. Mail naar info@demaakbaremens.org met je uitpasnummer.

In het ticket zitten twee gratis drankjes inbegrepen!

https://www.demaakbaremens.org/agenda/dag-van-de-maakbare-mens/

Georganiseerd door:
Dag van de Maakbare Mens
Locatie:
De Centrale, Turbinezaal
Kraankindersstraat 2
9000 GENT
Prijs:
Dag van de Maakbare Mens
Niet-lid
€ 15
Lid
€ 9
Voor bijkomende informatie en vragen: