Nagelaten geschriften (Etienne Vermeersch)
op 7/10/2019
Programma:

In januari 2019 overleed Etienne Vermeersch, Vlaanderens bekendste professor filosofie en meest invloedrijke intellectueel van de voorbije decennia.

Hij had een gefundeerde mening over een grote diversiteit aan onderwerpen, van religie tot wetenschap, van politiek tot kunst.

Bovendien had hij het vermogen om zijn opinies in heldere taal te formuleren, zowel in de media als in zijn boeken en artikelen.

Tijdens zijn leven publiceerde hij meerdere boeken, vele artikelen en opiniestukken, en gaf hij talloze interviews. Tot zijn bekendste werken behoren De ogen van de Panda (eerste uitgave 1988), De Rivier van Herakleitos (met Johan Braeckman, 2008) en het interviewboek In gesprek met dat hij met Dirk Verhofstadt uitbracht (2011).


Onder de titel Nagelaten Geschriften publiceert uitgeverij Houtekiet nu een selectie van zijn artikelen en opiniestukken die hij in de loop van meer dan vijftig jaar geschreven heeft. Het boek biedt een overzicht van de onderwerpen die Etienne Vermeersch zijn hele leven passioneerden, zoals identiteit, geloof, euthanasie, overbevolking, milieu en vele andere kwesties. Sommige teksten verschijnen voor het eerst in het Nederlands. Het boek geeft de tijdgeest weer van de voorbije decennia en maakt duidelijk hoezeer Etienne Vermeersch zijn stempel drukte op de mentaliteitswijzigingen die tijdens zijn leven plaatsvonden.

Het boek is samengesteld door Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt. Zij  waren medewerkers, collega’s en bovenal intieme vrienden van Etienne Vermeersch. Met dit boek brengen ze een eerbetoon aan de intellectuele erfenis van een van Vlaanderens belangrijkste filosofen.

Toegang is gratis maar de plaatsen zijn beperkt.

DATUM

maandag 7 oktober 2019 om 20.00u in het auditorium Leon De Meyer, UFO, Sint-Pietersnieuwstraat 33 Gent.

INFO

Graag aanmelden via verhofstadt.dirk@telenet.be met vermelding van naam en aantal personen.

 

Georganiseerd door:
AVF nationaal
Locatie:
Auditorium Leon De Meyer
St. Pietersnieuwstraat 33
9000 GENT