Bezoek aan de Black Swan gallery
op 10/11/2019
Programma:

De inspiratiebron voor de tentoonstelling ‘Entre le sommeil et le songe’ is de eerste regel van het gelijknamige gedicht van Fernando Pessoa (Entre o sono e o sohno) waarin hij zijn eigen zijn ontleedt. 

 Wat speelt zich af tussen het indommelen en het ogenblik dat de boodschappers van de droom ons verwelkomen?  Wat speelt zich af op dit moment van ontsnappen aan ons bewustzijn en ons overgeven aan het onderbewuste? Het is een magische en poëtische ‘tussenruimte’ die ons confronteert met onze angsten en verlangens, en een scherpe blik op onszelf gunt.

 In deze tentoonstelling treffen we 7 kunstenaars  die ons via hun werk toelaten tot hun persoonlijke ‘tussenruimte’. Waar de ene kunstenaar zich laat leiden door de persoonlijke of collectieve angsten in oorlogsgebieden, ziet de ander vanuit de duisternis het licht dat de melancholie overstemt. Sommigen verkennen hun eigen fysieke grenzen en zoeken naar de scheiding tussen het ik en de buitenwereld, anderen gaan dan weer aan de slag met hun jeugdherinneringen die in een droomse staat onmogelijke bochten en vormen aannemen. Ook het onbewuste, het ongestuurde in het creatieve proces wordt centraal gesteld, daar waar toeval het eindresultaat kan determineren.

DATUM

zaterdag 10 november 2019 om 10.30u afspraak aan de galerij, Langerei 24 in Brugge.

INFO

AVF Brugge - j.ducazu@scarlet.be. Aanwezigheid melden voor 1 november.

Georganiseerd door:
Brugge
Locatie:
Black Swan gallery
Langerei 24
8000 BRUGGE