Free the World, een avond rond vrije meningsuiting
op 15/11/2019
Programma:

Programma:

  • Hind Fraihi introduceert
  • Ignaas Devisch, Maarten Boudry en Anne Provoost in debat
  • Kati Verstrepen becommentarieert
  • Dirk Roofthooft leest
  • Osama Abdulrasol musiceert

Het jaarlijkse evenement van PEN Vlaanderen strijkt neer in de MINARD en buigt zich over de paradox van de vrije meningsuiting. Komt de democratie in gevaar door het recht om altijd en overal je mening te uiten? Hoe gaan we om met extreme meningen die haat en verdeeldheid zaaien? Met de exponentiële groei van publieke platformen via de sociale media? Met manipulatie en fake news? Welke verantwoordelijkheid nemen de media hierin op? Zijn er grenzen aan de vrijheid? Hoe gevaarlijk is onze ongelimiteerde publieke ruimte vandaag? Ignaas Devisch, Maarten Boudry en Anne Provoost gaan erover in gesprek.

Kati Verstrepen, specialist vreemdelingenrecht, gaat in op de moeilijke visumproblematiek voor vervolgde schrijvers die hun land moeten ontvluchten, en de grenzen waar ze op stoten.

Acteur Dirk Roofthooft brengt een doorleefde lezing uit ‘Ik zal de wereld nooit meer zien’, het ophefmakende werk van Ahmet Altan, erelid van PEN Vlaanderen en momenteel opgesloten in een Turkse cel. (Het boek werd recent genomineerd voor een belangrijke literaire prijs!).

In zijn muziek laat Osama Abdulrasol verschillende culturen en muziekstijlen met elkaar fusioneren: van Arabisch tot Indisch, van jazz tot experimenteel. Een feest voor het oor!

Prijs: – basis: € 10 – 22 (*) – studenten en nieuwkomers: € 7 – 19 (*) (*) = prijs inclusief het boek ‘Ik zal de wereld nooit meer zien’ van Ahmet Altan.

DATUM

vrijdag 15 november 2019 om 20.00u in de Minard, Romain Deconinckplein in Gent.

INFO

koop hier je ticket

 

Georganiseerd door:
AVF nationaal
Locatie:
Minardschouwbug
Romain Deconinckplein
9000 GENT