Weekendreis van de Borinage naar de Thiérache
op 10/11/2019
Programma:

Weekendreis van de BORINAGE naar de THIÉRACHE
Van de BORINAGE naar de THIÉRACHE : Grand Hornu, Espace Emile Verhaeren, de Romeinse site van Bavay (zaterdag 9) & de Familistère in Guise en de versterkte kerkjes van de Thiérache (zondag 10).
De historische mijnsite van Le Grand Hornu is dé attractie van de Borinage en staat op de “to do-lijst” bij velen. De Espace Emile Verhaeren is een klein museum over de verblijfplaats van de schrijver destijds. De omgeving is er bijzonder idyllisch. We besluiten de zaterdag met een bezoek aan het Forum Antique in Bavay (Bagacum),destijds hoofdstad van de Nerviërs én het grootste uitgegraven Romeinse Forum van Frankrijk. Dit alles bezoeken we mét plaatselijke gids.
Op zondag bezoeken we het legendarische Sociale Paleis van André Godin, het Familistère in Guise. In de namiddag doen we de route van de versterkte kerkjes van de streek Thiérache.

Praktische gegevens :
Vertrek op zaterdag 09 november om 08.15 u aan Café Tijl Rumbeke. Terug op 10/11 rond 19.30u.
Prijs: 95€. INBEGREPEN is het vervoer, overnachting met ontbijt en alle inkomgelden (bezoek met plaatselijke gids aan respectievelijk de Historische site van Grand Hornu, Espace Emile Verhaeren, Romeinse site van Bavay en de Familistère van Guise)
NIET INBEGREPEN: eten en drank.
Vervoer met personenwagens en motards zijn welkom.
Hotel Les Charmilles de Mormal in Landrecies, Forêt du Marmol***: 2 personen per kamer.
Betaling via overschrijving aan Vermeylenfonds RSL, Belfius IBAN: BE59 0689 0918 0926
Inschrijven:
vermeylenfonds.rsl@outlook.com of in den Tijl, nog tot en met 3 november ’19.

Georganiseerd door:
Kortrijk