Berlijn anders bekeken - Hannah Arendt tentoonstelling
op 25/8/2020
Programma:
Twee geboren Berlijners, cineast Wolfgang en zijn vriendin Elisabeth, laten je de stad zien vanuit hun persoonlijke perspectief. Ze besteden extra aandacht aan het bijzondere, minder bekende 20e eeuwse erfgoed van de stad zoals dat werd vormgegeven door communisme, nazisme en kapitalisme. Maar ook de 21e eeuwse hete hangijzers zoals globalisering en migratie passeren volop de revue tijdens deze trip waarop je je zelf even een Berlijner voelt. Daarmee sluit deze verkenning naadloos aan de beklijvende Hannah Arendt expo. Je krijgt volop de kans om op eigen houtje de bekende bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

Prijs 595 euro/pp in 2-persoonskamer (single + 100 euro):  Trein H/T Brussel-Berlijn • 4 nachten in kamer + ontbijt in 4*hotel NH Berlin Alexanderplatz - Landsberger Allee 26, 10249 Berlijn Duitsland  • Diensten van lokale gidsen •  Solidareitstoeslag Vermeylenfonds 20 euro • Verzekering Prijs omvat niet: • Toegangsprijs museum + audiogids •  Maaltijden en dranken (zie folder) • Verplaatsingen in Berlijn (U-Bahn, S-Bahn)

Uw reservatie is bevestigd bij betaling van de reissom aan het Vermeylenfonds op rek. nr BE50 0011 2745 2218 onder voorbehoud voldoende aantal deelnemers. Vermeld bij de betaling uw naam en die van uw eventuele medereizigers.

DATUM
dinsdag 25 augustus 2020:
Verkennen van Oost-Berlijn onder leiding van Elisabeth Lehmann. We starten aan de Alexanderplatz, het oostelijk centrum van Berlijn en een hoogtepunt van socialistische architectuur. Op weg naar Friedrichshain pa sseren we de Karl-Marx-Allee die begin jaren '50 nog Stalinallee heette. Een kleine omweg leidt ons naar het Ernst Tälhmann monument, de vandaag controversiële leider van de Duitse Communistische Partij die in 1944 in Buchenwald om het leven kwam.
Lunchen doen we in het Dong Xuan Trade Center, een grote markt van de Vietnamese gemeenschap in Oost-Berlijn, met authentieke gerechten maar ook verhalen over de Vietnamese immigranten ten tijde van de Vietnamoorlog, die al snel pejoratief Fidshis werden genoemd. Hun nakomelingen zijn nu wel de succesvolste studenten in heel Duitsland.
Daarna wandeling op de grootste Joodse begraafplaats in Europa. Als bij wonder werd deze begraafplaats niet verwoest door de nazi's. Vrij avondmaal.

Georganiseerd door:
ContrAir
Download documenten: