Symfonieorkest Vlaanderen 22/04/2017 - LEDENVOORDEEL BIJLOKE
op 22/4/2017
Programma:

LEDENVOORDEEL BIJLOKE 1+1 GRATIS


Inkom: rang 1: €32, rang 2: €26
19u15 inleiding Kraakhuis, 20u aanvang
Locatie: Concertzaal Muziekcentrum De Bijloke 

Beste leden, 

Wij stellen jullie graag ons ledenvoordeel bij het Muziekcentrum De Bijloke voor: 1 ticket kopen = 1 ticket gratis. Schrijf je in via caroline@vermeylenfonds.be

Symfonieorkest Vlaanderen

Vluchten is van alle tijden. Mensen moeten – vandaag meer dan ooit – noodgedwongen hun thuisland verlaten, op zoek naar een nieuwe, betere wereld. De dagelijkse confrontatie met beelden van ontredderde vluchtelingen laat niemand onbewogen. Vluchten kan ook betekenen: jezelf ontvluchten. Zo was Rachmaninov na de Oktoberrevolutie in Rusland in 1917 een gebroken man. Na jaren depressie en een geslaagde therapie leverde hij het immens populaire Pianoconcerto nr. 2 af, een van de sleutelwerken van zijn carrière.

De Driestuiversopera (Dreigroschenoper) is een van die monumentale kunstwerken die Kurt Weill en Bertolt Brecht samen creëerden. Het originele theaterstuk werd in 1931 verfilmd en lag aan de basis van de veroordeling van Weills muziek door de nazi’s. 

Deze twee tijdloze klassiekers worden voorafgegaan door een creatie van componist Martin Valcke, in samenwerking met de Irakese qanûnspeler Osama Adbulrasol. Die laatste was zelf verplicht zijn thuisland achter te laten om hier een nieuw leven te beginnen.

Graag tot dan.

Vermeylenteam

Georganiseerd door:
August Vermeylenfonds
Locatie:
Muziekcentrum De Bijloke Gent - Concertzaal
Jozef Kluyskensstraat 2
9000 GENT