Reis St. Petersburg
op 26/8/2021
Programma:

REISPROGRAMMA

DAG 1   (woensdag 25 augustus)

Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines (onder voorbehoud). Afspraak om 07.00u in de luchthaven.  Lunchpakket tijdens de vlucht. Aankomst op de middag. Transfer naar het hotel, centraal gelegen, op minder dan tien minuten stappen van de Hermitage! Inchecken in hotel. Te voet via het Marsveld en de Neva-rivier naar de Peter&Paulvesting voor een koffiepauze en een panoramisch uitzicht op de stad.  Te voet verder tot het historische oorlogschip Aurora. En vandaar per privé- boot de rivier op voor een mooie trip die eindigt in volle stadscentrum. Dinner op een stijlvolle locatie in een park.

DAG 2   (donderdag 26 augustus)

Om 9u start onze wandeling langs de Kathedraal van het Verloren Bloed en het Pushkin-standbeeld tot aan de Uzbeekse markt. Textiel&schoenen in alle maten en kleuren, maar vooral kopers en verkopers uit Centraal-Azië. Een toplocatie voor fotografen.  Vervolg van de wandeling  via het studentenkot van Lenin,  koffie in art-nouveau-stijl en een blitzbezoek aan een orthodoxe kerk waar we ondergedompeld worden in de gezangen. En aansluitend, voor of na de lunch, doen we nog een marktje. Groenten, vis, vlees, fruit én Russische dames die hier hun boodschappen komen doen. Met aansluitend vrije tijd op Nevsky Prospekt: window shopping&Russische pint...  Dinner in Korea, vlakbij het hotel.

DAG 3   (vrijdag 27 augustus)

Met de bus rijden we richting grote Synagoge. Bezichtiging van het mooie interieur. Met aansluitend een korte wandeling naar het nabije Joesoepovpaleis voor een gezamenlijk bezoek. Grandeur van voor 1917 én bloedige geschiedenis, Raspoetin werd hier geliquideerd. Wandeling langs het Griboyedova Kanaal met o.a. de mooie Leeuwenbrug  tot  ‘Au Point Rouge’. Na een lunch tussen de Russen drinken we er koffie drinken in grote stijl. Aansluitend kan, wie wil, een bezoek brengen aan het Russisch Museum met zijn uitgebreide collectie van onbekende Russische meesters (schilderijen, beelden, …). Alternatieven zijn er volop: flaneren op de nabije Nevsky Prospekt met zijn diverse kerken, het chocolademuseum, koffie drinken in  Jeltiseev (Jugendstil)  …  Dinner in Georgië.

DAG 4   (zaterdag 28 augustus)

Om 9u trekken we richting Sint-Izaacskathedraal en omgeving met het Astoriahotel, de Bronzen Ruiter, een art-nouveau-postkantoor en één van de kantoren van Gazprom.  Tegen het middaguur moeten we het Scheepvaartmuseum kunnen binnenzeilen. Lunch ter plaatse. En voor wie wil: tientallen grote modellen van schepen uit de voorbije eeuwen worden hier afgewisseld met wapentuig uit de voorbije oorlogen. Van scheepskanonnen tot raketten uit de sixties.  Aansluitend wandeling rond/in het nabije Nieuw Holland, een achttiende eeuwse site verbonden met de scheepsbouw en herbestemd tot culturele site, een nieuwe trekpleister in de stad. Met de  bus richting hotel. Vrije tijd en dinner vlakbij het hotel.

DAG 5   (zondag 29 augustus)

Om 9u rijden we met de metro tot het indrukwekkende monument voor de vele (honger)slachtoffers van de tweede wereldoorlog en doen er een boekje open over ‘onze’ Oostfrontstrijders.  Vervolg per metro tot aan het  Alexander Nevsky-klooster en de begraafplaatsen met grote literaire&muzikale vedetten. En de onopvallende kleine begraafplaats met onbekende rode vedetten uit de bittere jaren dertig. Lunch ter plaatse. In de namiddag (facultatief) bezoek aan de wereldberoemde Hermitage, een doolhof vol kunstschatten. Alternatieven zijn er  volop: bezoek aan de koepel van de Sint-Izaakskathedraal, de Rosphoto-fotogalerij, het rariteitenkabinet in de Kunstkammer, , … In de vooravond nemen we de  metro richting Finlandstation voor een laatste rendez-vous met Lenin, de man die Rusland ondersteboven keerde. Aansluitend wacht onze boot voor een mooie afscheidstrip over de Neva. Na de boottrip volgt een laat dinner.

DAG 6   (maandag 30 augustus)

Vrije tijd tot 10.45u. Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht om 13.45u (onder voorbehoud).  Aankomst in Brussel rond 16u lokale tijd (één uur tijdverschil).


PRAKTISCH

De prijsberekening gebeurt  op basis van de beschikbare hotel- en vliegtuigprijzen door het reisbureau Premium Travel in Sint-Niklaas.

In principe inclusief:  rechtstreekse vlucht met  Brussels Airlines (onder voorbehoud),  kamer en ontbijt in hotel vlakbij Hermitage, alle collectief&publiek transport (incl. lokaal luchthaventransport) , 2 boottrips op de kanalen en de Neva, visum en verblijfstaks, gidsbeurten en organisatiekost. Alle andere niet vermelde kosten (andere maaltijden, toegangstickets, reisverzekering, …)zijn niet inbegrepen. Minimum aantal deelnemers 15. Deelnemers ontvangen op aanvraag de brochure  ‘1917-2017. Struikelend door 100 jaar Russische revolutie’ (100 p).  Een voorafgaande reisbijeenkomst wordt georganiseerd in juni 2021.   Programma-onderdelen kunnen aangepast worden waar nodig.

Georganiseerd door:
ContrAir