Wandeling langs "De Dodendraad"
op 29/5/2021 - 29/5/2021
Programma:

DATUM:

zaterdag 29 mei  2021 om 14u


LOCATIE:

Afspraak aan Café "Het Eerste Huis", Aardenburgkalseide 406 te 9990 Maldegem


INSCHRIJVEN:

Stuur tegen uiterlijk 1 mei 2021 een e-mail naar eliane.bonamie@telenet.be of lucasdeclerck2@gmail.com


DEELNAMEPRIJS:

10 Euro (ter plaatse te betalen) voor de wandeling en een drankje


Vermeylenfonds Lievegem - Eeklo - Sint-Laureins nodigt je uit op een wandeling langs "De Dodendraad". In de Eerste Wereldoorlog heeft de Duitse bezetter langs de Belgisch-Nederlands grens over een afstand van 332Km een elektrische draad met een bijzonder hoog voltage gespannen. De draad was er om te voorkomen dat de Belgen de grens zouden over vluchten naar het neutrale Nederland en om het onmogelijke probleem van de smokkelaars in te perken. Het was de grens tussen oorlog en vrede.

Trui Hoste  en haar ezel nemen ons mee op een wandeling langs De Dodendraad, het gebied tussen Maldegem en Eede. Trui is een volbloed vertel-ster die onderweg sagen en legenden over de grensstreek en het smokkelen brengt, over een mysterieus vliegtuigbombardement, het cultiveren van vlas...

We wandelen aan een rustig tempo over een afstand van 5Kmen nemen daar twee en een half uur de tijd voor. Afspraak op zaterdag 29 mei  2021 om 14u aan Café "Het Eerste Huis", Aardenburgkalseide 406 te Maldegem, letterlijk op de grens tussen Nederland en België. We wandelen langs "De Draad" tot in Middelburg, waar we halt houden in café "Het Convent Santa Clara", het eindpunt van de wandeling. Indien de coronamaatregelen het toelaten kunnen we in het convent  iets drinken en/of eten. Ondertussen rijdt Trui met de chauffeurs terug naar het startpunt van de wandeling, waar de auto's worden opgehaald.


Geïnteresseerd?

* Stuur tegen uiterlijk 1 mei 2021 een e-mail naar eliane.bonamie@telenet.be of lucasdeclerck2@gmail.com

* Geef aan of je desgevallend wenst te eten in Het Convent.

* Deelnameprijs voor de wandeling en een drankje: 10 Euro (ter plaatse te betalen)

 

Georganiseerd door:
Lievegem
Locatie:
Café "Het Eerste Huis"
Aardenburgkalseide 406
9990 MALDEGEM