Yaya na leki - De Congocommissie
op 4/5/2021 - 4/5/2021
Programma:


Moussa Don Pandzou en Lieven Miguel Kandolo brachten samen dit jaar Yaya na leki uit, een van de belangrijkste boeken dit jaar verschenen. Hoe voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België anno nu? Hoe voer je de gezamenlijke en toch eenzame strijd voor gelijkwaardigheid? En welke gevechten kies je uit? Op een doordachte en toegankelijke manier schrijven ze hierover brieven naar elkaar en delen ze hun doordachte visie.

Don en Lieven willen tijdens deze reeks van 4 online activiteiten nog dieper ingaan op enkele onderwerpen: De Congocommissie, religie, diversiteitsmoeheid en privileges. Eerst lezen ze hun brieven hierover voor, daarna gaan ze met elkaar in gesprek. En ze doen dat op hun manier: met heel veel respect voor elkaar en met veel nuance en inzicht.  


Yaya na leki - De Congocommissie 

Het afgelopen jaar was er heel wat te doen rond de Congocommissie, en terecht. Zelfs zestig jaar na de onafhankelijkheid moet er nog steeds werk gemaakt worden van een gezonde relatie tussen België en zijn voormalige koloniën.  
Hoe kijken Lieven en Don naar de Congocommissie? Vinden ze dat de diaspora voldoende wordt betrokken? En wat zouden zij anders aanpakken?  

DATUM:
04/05/2021 om 20u

INSCHRIJVEN:
Er wordt binnenkort een Youtubelink toegevoegd.Georganiseerd door:
AVF nationaal