Yaya na leki Een moslim in de diaspora
op 11/5/2021 - 11/5/2021
Programma:


Moussa Don Pandzou en Lieven Miguel Kandolo brachten samen dit jaar Yaya na leki uit, een van de belangrijkste boeken dit jaar verschenen. Hoe voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België anno nu? Hoe voer je de gezamenlijke en toch eenzame strijd voor gelijkwaardigheid? En welke gevechten kies je uit? Op een doordachte en toegankelijke manier schrijven ze hierover brieven naar elkaar en delen ze hun doordachte visie.

Don en Lieven willen tijdens deze reeks van 4 online activiteiten nog dieper ingaan op enkele onderwerpen: De Congocommissie, religie, diversiteitsmoeheid en privileges. Eerst lezen ze hun brieven hierover voor, daarna gaan ze met elkaar in gesprek. En ze doen dat op hun manier: met heel veel respect voor elkaar en met veel nuance en inzicht.  


Yaya na leki – Een moslim in de diaspora 

De ramadan is een belangrijke maand voor moslims want is voor hen de sleutel tot een werkelijke en oprechte dankbaarheid, een moment ook waarop de rijken de armen helpen. Door sommige christelijke mensen met Congolese wortels zullen moslims evenwel met een zekere achterdocht bekeken worden. 
Hoe ervaren Don en Lieven hun religie? Hoe kan er meer verbondenheid gecreëerd worden tussen de verschillende  geloofsgemeenschappen? En hoe denken zij dat jongeren naar religie kijken? 
  

DATUM:
11/05/2021 om 20u

INSCHRIJVEN:
Live te volgen via deze Youtubelink:  https://youtu.be/rSjzMOLe-wkGeorganiseerd door:
AVF nationaal