Yaya na leki Diversiteitsmoeheid
op 18/5/2021 - 18/5/2021
Programma:


Moussa Don Pandzou en Lieven Miguel Kandolo brachten samen dit jaar Yaya na leki uit, een van de belangrijkste boeken dit jaar verschenen. Hoe voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België anno nu? Hoe voer je de gezamenlijke en toch eenzame strijd voor gelijkwaardigheid? En welke gevechten kies je uit? Op een doordachte en toegankelijke manier schrijven ze hierover brieven naar elkaar en delen ze hun doordachte visie.

Don en Lieven willen tijdens deze reeks van 4 online activiteiten nog dieper ingaan op enkele onderwerpen: De Congocommissie, religie, diversiteitsmoeheid en privileges. Eerst lezen ze hun brieven hierover voor, daarna gaan ze met elkaar in gesprek. En ze doen dat op hun manier: met heel veel respect voor elkaar en met veel nuance en inzicht.  


Yaya na leki – Diversiteitsmoeheid

Altijd maar dezelfde boodschap moeten verkondigen tegen racisme en discriminatie, en toch zo weinig weerklank vinden, zo weinig vooruitgang boeken. Geen wonder dat er al eens wat diversiteitsmoeheid optreedt, dat de batterijen al eens plat geraken.

Hoe gaan Lieven en Don om met diversiteitsmoeheid? Waar putten ze energie uit? En hoe kunnen we samen bondgenootschappen smeden? 

  

DATUM:
18/05/2021 om 20u

INSCHRIJVEN:
Er wordt binnenkort een Youtubelink toegevoegd.Georganiseerd door:
AVF nationaal