Yaya na leki Zijn ook wij geprivilegieerd?
op 25/5/2021 - 25/5/2021
Programma:


Moussa Don Pandzou en Lieven Miguel Kandolo brachten samen dit jaar Yaya na leki uit, een van de belangrijkste boeken dit jaar verschenen. Hoe voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België anno nu? Hoe voer je de gezamenlijke en toch eenzame strijd voor gelijkwaardigheid? En welke gevechten kies je uit? Op een doordachte en toegankelijke manier schrijven ze hierover brieven naar elkaar en delen ze hun doordachte visie.

Don en Lieven willen tijdens deze reeks van 4 online activiteiten nog dieper ingaan op enkele onderwerpen: De Congocommissie, religie, diversiteitsmoeheid en privileges. Eerst lezen ze hun brieven hierover voor, daarna gaan ze met elkaar in gesprek. En ze doen dat op hun manier: met heel veel respect voor elkaar en met veel nuance en inzicht.  


Yaya na leki – Zijn ook wij geprivilegieerd?

Er is sinds Black Lives Matter heel wat te doen geweest rond privileges op basis van huiskleur. Over privileges op basis van opleiding of op basis van wat je bezit wordt er veel minder gepraat.

Hoe kijken don en Lieven naar privileges? Voelen zij zichzelf gepriviligieerd? En hoe kunnen we de diversiteit binnen de diversiteit vertalen in een verscheidenheid aan stemmen in het dagelijks leven, het publieke debat en het beleid?


DATUM:
25/05/2021 om 20u

INSCHRIJVEN:
Er wordt binnenkort een Youtubelink toegevoegd.Georganiseerd door:
AVF nationaal