Ampersand #1 | Kortsluiting, met Ish Ait Hamou o.a. (met namiddag programma en avondeten)
op 9/2/2023 20u00 - 22u00
Programma:
(Ook optioneel [gratis] namiddagprogramma, voor mensen met een ticket voor het hoofdevenement van de avond en al ingeschreven voor een namiddagactiviteit;
Avondeten ook maar voor € 20/pp.)

Omdat in Vlaanderen literaire diversiteit in de praktijk nog vaak een ijdel begrip blijkt, lanceren diverse organisaties uit de socioculturele sector een nieuw initiatief. De uitnodigende en verbindende krul of Ampersand vormt de basis voor een reeks literaire avonden. Deze zullen in het teken staan van connectie, taalonderzoek en het gesproken woord. Ampersand streeft ernaar om zo divers en verscheiden mogelijk te zijn. Leeftijd, cultuur, gender, verschillen qua podiumervaring… ; àlles wordt zo gemengd mogelijk gehouden. 

Tijdens elke avond brengt Ampersand een combinatie van de meest denkbare literaire genres zoals Slam en Spoken Word, poëzie, kortverhaal, column, stand-upcomedy, theater, kortfilm, verhaal, rap, cross-over en muziek. Kortom: Ampersand zoekt uit wat literatuur overal en voor iedereen kan zijn. 

Deze eerste keer verbinden we literatuur met ‘kortsluiting’. Het wordt een knotsgekke avond rond de centrale vraag: ‘hoe kunnen we aarden?’ Carmien Michels en Ish Ait Hamou geven de voorzet van de avond. Waanzin is vrouwelijk: vier dames van de Kunstbrug brengen werk van onder meer Daniil Charms, Marc Van der Holst, Laura Mentink, Hugo Ball,… Woordtovenaar Haytham Mahfoudhi brengt rijmschema’s die accenten leggen op zijn passie voor hiphop.Het Gents hiphopcollectief A School Called Tribe doorbreekt de stilte met een aanstekelijke mix van jazz, hiphop en slam poetry. Dichter en performer Kevin Amse praat de avond aan elkaar.


𝗜𝗻𝗳𝗼 & 𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀https://apps.ticketmatic.com/widgets/uitbureau_gent/flow/uit?event=927547268705&l=nl#!/addtickets    


Benieuwd naar meer? 

+++++++++++++++++++++++++
Namiddagprogramma 

'Literatuur is overal, verhalen voor iedereen', dat is de slagzin van Ampersand. Relaas doet er nog een schepje bovenop, want bij deze podcast vol waargebeurde verhalen zijn ze er van overtuigd dat iedereen wel heeft een waardevol verhaal te vertellen heeft. Verhalen van iedereen, dus ook van jou! 

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗩𝗲𝗿𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻  

Tijdens het namiddagprogamma van Ampersand afl.1. Kortsluiting: A School Called Tribe, Carmien Michels, Haytham & Ish Ait Hamou kan je bij Relaas verhalencoach Ruth een workshop storytelling volgen. Welke geheimen schuilen er precies in het vertellen van een goed verhaal? En wat maakt een vertelling krachtig, een relaas dat blijft hangen?  

Aan de hand van een reeks oefeningen stel je je eigen verhalenarchief samen en werk je een waargebeurd verhaal verder uit. We maken er een gezellige middag van vol concrete tips en voorbeelden, en met ruimte om te luisteren naar elkaars verhalen.  

Interesse? Schrijf je na aankoop van je Ampersand-ticket in door te mailen naar liesbet@relaas.be. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met storytelling voor deze workshop. 

Samen Lezen #kortsluiting 

SamenLezen is een bijzondere en tegelijk simpele werkvorm. Iemand leest hardop een verhaal/gedicht voor en pauzeert doorheen de tekst. Het is in die pauzes dat we met elkaar in gesprek gaan. Wat springt eruit, wat raakt je, welke beelden komen bij je op? Welke woorden werken en welke zinnen zijn onweerstaanbaar? Gedachten en emoties van personages doen je aan je eigen leven denken. De tekst werkt als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Door die met elkaar te delen, wordt het verhaal en de ervaring rijker. Samen lezen is verbindend en plezierig, je ontmoet nieuwe inzichten en proeft van unieke verhalen.  

Interesse? Schrijf je na aankoop van je Ampersand-ticket in door te mailen naar coline.bracke@avansa.be of door je in te schrijven via https://avansa-regiogent.be/404 Iedereen is gratis welkom, je hoeft niets mee te brengen en niets voor te bereiden! 

𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗘𝘁𝗲𝗻 

Na de workshops is iedereen van harte welkom om samen met de gasten een hapje te komen eten. ENTR voorziet twee soorten maaltijden (regular/veggie). De prijs bedraagt €20/pp.  

Reserveren kan via info@ampersand.gent en dit t.e.m. 8 februari. 

#ampersand #literatuur #verhalen #kortsluiting #de_centrale    
 
Georganiseerd door:
Gent
Locatie:
De Centrale - Turbinezaal
Kraankinderstraat 2
9000 GENT
Prijs:
Ampersand #1 | Kortsluiting, met Ish Ait Hamou o.a. (met namiddag programma en avondeten)
Ik schrijf in
€ 5
Uitpas met kansentarief
€ 1