Natuur- en kunstreis naar Lanzarote
op 22/10/2023 00u00 - 00u00
Programma:
We bezoeken er het levenswerk van kunstenaar en architect César Manrique. We bespreken schrijver en nobelprijswinnaar José Saramago, een Portugees die verknocht was aan Lanzarote en daar ook stierf. Dit alles onder de deskundige en immer charmante begeleiding van Spanjekenners Sven Tuytens en Soraya Libert.

LANZAROTE is .....adembenemend, geweldig, indrukwekkend, … kortom, uniek.
De vulkaanuitbarstingen van de 17e en 19e eeuw hebben het die bijzondere natuurlijke schoonheid gegeven.
Het eiland heeft een grote artistieke en culturele waarde die volledig geïntegreerd is met de natuur. Dit is voor een groot deel te danken aan César Manrique, die er zijn levenswerk van gemaakt heeft om het zeer gewaardeerde natuurlijke en culturele erfgoed van het eiland te beschermen.
Wie was deze beroemde Spaanse kunstenaar die de culturele identiteit van het eiland vorm gaf door de natuurlijke schoonheid ervan te promoten en de traditionele architectuur te behouden?
Naast het ontdekken van zijn nalatenschap maken we tijdens deze reis ook kennis met het UNESCO-biosfeerreservaat, erkend om zijn unieke geologische kenmerken.
Verwacht geen goudkleurige stranden maar een canvas van duizend tinten grijs vermengd met groen, wit en blauw.
Wil jij het canvas verder ontdekken? Kom dan mee en ontdek het volledige kleurenpalet van Lanzarote tijdens deze boeiende natuur- en kunstreis onder begeleiding van Spanjekenners Sven Tuytens en Soraya Libert.
Info of vragen? Aarzel dan niet en e-mail ons via project@vermeylenfonds.be . LANZAROTE LANZAROTE
Georganiseerd door:
Spanje anders bekeken
Voor bijkomende informatie en vragen: