Vernissage: Expo Jan Deckx
op 27/5/2023 15u00 - 17u00
Programma:
Na het succes van de recente overzichtstentoonstelling 'Joris Taeymans Leeft' - met méér dan 1500 bezoekers - presenteert het Vermeylenfonds Mol met Jan Deckx andermaal een artistieke hoogvlieger met Molse roots.                 
Zaterdag 27 mei (15u) opent het Vermeylenfonds dan ook opnieuw een bijzondere tentoonstelling in de expozaal van cc 't Getouw.


Jan Deckx (Mol-Sluis 1951) studeerde grafische kunsten aan de Academies van Hasselt en Gent en wijdt zich voltijds aan de schilderkunst. In een hoogst persoonlijke, haast hyperrealistische stijl voert de kunstenaar ons langs wielerkoersen, rode beuken en verbluffende portretten van iconen als Panamarenko, Arno en Paul Delvaux. Zijn zelfportret met rode tulband in de geest van Jan van Eyck is daarvan een markant voorbeeld. Veertig jaar geleden verliet Jan zijn geboortegrond. Vandaag keert hij terug als één van de meebepalende Belgische hedendaagse kunstenaars. Een absolute aanrader en een revelatie. Bijkomend presenteert het Vermeylenfonds dinsdag 6 juni een Nocturne met lezing door Ivo Verheyen, gewezen conservator van het Smitsmuseum, over Rembrandt.


Zowel tijdens de Nocturne als tijdens de weekends (de expo loopt van zaterdag 27 mei tot en met zondag 11 juni 2023) is Jan Deckx persoonlijk aanwezig.  Een fijne manier om kennis te maken.
Vernissage/Opening met gratis receptie: za 27 mei, 15u 
Opening Sis Van Eeckhout, voorzitter Vermeylenfonds Mol


Georganiseerd door:
Mol
Locatie:
CC 't Getouw Mol, Expozaal
Molenhoekstraat 2
2400 MOL
Voor bijkomende informatie en vragen: