OP STAP IN HET GETRANSFORMEERDE KORTRIJK MET KAREL DEBAERE
op 20/6/2023 14u00 - 18u00
Programma:
Weinig steden hebben zich sinds het jaar 2000 zo grondig vernieuwd als Kortrijk. Wie de stad enkele decennia niet heeft betreden, kijkt zijn of haar ogen uit. En de vernieuwing gaat voort. 

Die stadsontwikkeling is het werk van velen. De stedenbouwkundige dienst van de stad klopte overuren. Voor de opeenvolgende politieke verantwoordelijken waren het intense jaren. 

Maar wie op die ontwikkeling zeker zijn stempel heeft gedrukt, is Karel Debaere, stedenbouwkundige en topmedewerker van de intercommunale Leiedal. Geen dossier van stadsvernieuwing passeerde niet ook door zijn handen. 
Hij slaagde er bovendien in urbanisten met internationale faam in te schakelen, zoals Bernardo Secchi van Milaan en Jordi Farrando van Barcelona. 

Als je nu door het stadscentrum loopt, kun je niet naast de resultaten van al dat denkwerk en die inspanningen van velen kijken. 
Als je die ‘urbanistische expeditie’ kunt doen onder begeleiding van Karel Debaere, zie je en hoor je nog zoveel meer. Karel is bereid gevonden een dergelijke stadswandeling te gidsen. Dat is echt een buitenkans. Wij bezoeken het hart van de stad, de boorden van de Oude en de Nieuwe Leie, en Buda, met een aangename tussenstop. 

KAREL DEBAEREKortrijk

Kortrijk
Georganiseerd door:
AVK Kortrijk
Locatie:
VC Moza´ek
Overleiestraat 15A
8500 KORTRIJK
Prijs:
OP STAP IN HET GETRANSFORMEERDE KORTRIJK MET KAREL DEBAERE
Lid
€ 5
Niet-lid
€ 10
Voor bijkomende informatie en vragen: