Bru. Taal
op 12/5/2017
Programma:
Het Vermeylenfonds, in een samenwerking tussen het DAK (VF nationaal) en VF Brugge, is partner/sponsor van dit feest van de literatuur dat in Brugge plaats heeft tussen 5 en 13 mei.

Onze participatie aan BRU.TAAL betekent dat jullie als lid van een aantal extra voordelen kunnen genieten.

- De Zonde van: Deel I: De 7 hoofdzonden. Met Eimear McBride, Hagar Peeters, Alicja Gescinska, Tim Parks, Bart Moeyaert, Mira Feticu en Aleksandr Skorobogatov

Grote en kleine zonden, verpakt in een literair-muzikale avond.Hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, vraatzucht, woede en luiheid: de zeven hoofdzonden zijn een onuitputtelijk rijke bron voor schrijvers. We vroegen zeven Nederlandstalige en buitenlandse auteurs om zich te laten inspireren door één hoofdzonde. Ze schreven een kortverhaal in opdracht van Bru·Taal en klappen uit de biecht, elk in hun eigen taal. Dick Van der Harst creëerde speciaal voor deze avond mini-composities, voor elke zonde één.

Deel II: De Zonde van de Vrouw - Auteursgesprek met Connie Palmen

De Nederlandse schrijfster en filosofe Connie Palmen doet een boekje open over de zondeval. Naar aanleiding van haar boekenweekessay De zonde van de vrouw gaat ze in gesprek met filosofe Alicja Gescinska, bekend met religie en de christelijke cultuur. Aan de hand van enkele portretten van vrijgevochten vrouwen - Marilyn Monroe, Patricia Highsmith, Marguerite Duras en Jane Bowles - vraagt Palmen zich af of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Een auteur met een boodschap, inspirerend en geëngageerd.

DATUM

vrijdag 12 mei 2017om 20:00u inde Stadsschouwburg Brugge.

Wij kunnen jullie kaarten aanbieden met een korting van 20% . Dit betekent concreet 12 euro i.p.v. 15 euro (prijs in voorverkoop) . Prijs add is 18 euro. Wij hebben 20 kaarten in de aanbieding. Wie eerst komt, eerst maalt!

INFO

Omwille van praktische afspraken met KAAP, de organisatie achter BRU.TAAL, moeten de kaarten bij ons (VF Brugge) gereserveerd worden uiterlijk tegen 12 april!

Reserveren kan dus enkel via: j.ducazu@scarlet.be

Betaling via de activiteitenrekening VF Brugge: BE52 0001 6577 3909 De gereserveerde kaarten zullen telkens klaar liggen aan de ingang van de diverse locaties.

Georganiseerd door:
Brugge