Dag, bonjour - met Christophe Deborsu en Annick De Wit
op 16/12/2019
Programma:

Christophe Deborsu (RTL) en Annick De Wit (Het Laatste Nieuws) bieden u een inkijk in het avontuur dat een gemengd huwelijk in ons land is. Walen en Vlamingen zijn elkaars spoor bijster geraakt? Waarom is de onzichtbare taalgrens die ons land ooit administratief in twee helften deelde, een onoverbrugbare Berlijnse muur geworden? Of lijkt dat maar zo? Zijn Vlamingen en Walen gedoemd om te scheiden? Is het gemengd huwelijk van Christophe en Annick gedoemd om te stranden?

Deze lezing is geen geschiedenisles maar is een uitloper van hun gelijknamige boek “Dag, Bonjour!”. Aanstekelijk enthousiast en met veel fijne humor overlopen Christophe en Annick allerlei gelijkenissen en verschillen tussen Vlamingen en Walen. In vogelvlucht bekijken ze meest uiteenlopende domeinen: economie, cultuur, godsdienst, seks, sport, leven en dood en politiek.

Het is de eerste keer in België dat een Vlaams-Waalse getrouwd koppel samen op het podium staat. Het publiek krijgt een actieve rol toebedeeld en doet zelfs mee aan een quiz. Opletten dus, misschien valt u nog in de prijzen…

DATUM

maandag 16 december 2019 om 19.30u in auditorium Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15 in Tongeren.

INFO

Deze lezing is gratis, maar gelieve op voorhand in te schrijven via tongeren@demens.nu of 012/459130.

Georganiseerd door:
Tongeren
Locatie:
Gallo Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 TONGEREN