Reis Cuba
op 5/11/2021
Programma:
Havana vierde in 2019 zijn 500ste verjaardag met een hele waaier aan bijzondere activiteiten en nieuwe musea die de deuren openden. Bovendien is de revolutie ruim 60 jaar jong (of oud?). Al zestig jaar wordt Cuba communistisch bestuurd. Het leidde tot een land dat buiten categorie is, waar de tijd deels is blijven stil staan. Deze uitzonderlijke reis vindt plaats van 30 oktober tot 14 november, in de veronderstelling dat het corona-virus tegen die tijd grotendeels zal ingedijkt zijn en reizen weer mogelijk.

In deze reis zigzaggen we door decennia Cubaanse geschiedenis, langs muzikale en architecturale bestemmingen waarvan nog niet de helft in de 'boekjes' staat. We loeren binnen in het dagelijkse leven via bezoeken her en der.  Raadsels die we trachten te ontrafelen op vakantietempo èn in vakantiestemming …!

We logeren bij Cubanen thuis in Havana, Viñales en Cienfuegos: vertrouwde, goeie logeeradressen. Eten doen we op goeie adressen, soms in de huizen maar meestal buitenshuis, adressen die niet platgelopen worden door busladingen toeristen. Nieuw in het programma is twee dagen genieten (all inclusive) van een mooie locatie aan het strand op de zuidkust, ver van alle drukte...

Deze reis wil je een Cuba-ervaring laten opdoen, genietend van een land en zijn volk in langzame verandering. Het is een combinatie van een rondrit én een citytrip. Havana is onze uitvalsbasis voor een paar mooie daguitstappen.

Minimaal 12 deelnemers. Een kostenraming bedraagt voor de volle twee weken(!) circa €2000 op basis van comfortabele tweepersoonskamer (met douche en toilet) meestal met terras of balkon (in Havana). Inclusief in deze raming(!) zitten vliegtuigticket (zelf aan te kopen/inclusief budget en geraamd op €700), alle overnachtingen en drie maaltijden per dag, alle lokaal gemeenschappelijk transport, alle begeleide activiteiten en de organisatiekost. Niet inclusief: drank, souvenirs, toegangsgelden musea&optredens.

De reis gebeurt op individuele basis, iedereen betaalt haar/zijn onkosten ter plaatse. Geen inentingen verplicht onder voorbehoud van covid-vaccin.

DATUM

van 30 oktober tot 14 november 2021.

INFO

AVF ContrAir - pvanhoorick@hotmail.com. Inschrijven voor 21 januari 2021.

Georganiseerd door:
ContrAir